Vrijwilligersetentje

Tussen alle werkzaamheden door hebben we vorige week met een groot deel van de vrijwilligers iets bijzonders kunnen doen. Er was namelijk een “Vrijwilligers Etentje” georganiseerd, speciaal voor alle vrijwilligers van de Voedselbank Gorinchem. Dankzij de mooie ruimte die we via De Aanlegsteiger aan de Vissersdijk konden regelen en een heerlijk stamppotten buffet verzorgd door onze eigen vrijwilliger Erika, was het fijn om op deze manier met elkaar samen te kunnen komen.

Omdat we met ruim 80 vrijwilligers iedere week zorgdragen om op donderdag alle klanten te voorzien van boodschappen, is het óók van belang om als een groot team een keertje bij elkaar kunnen komen. En dat dit een zeldzame gebeurtenis was, bleek wel; want sommige vrijwilligers hadden elkaar -door alle verschillende taken en werkzaamheden in het dagelijks reilen en zeilen op de Voedselbank- nog nooit ontmoet. Wat mooi om elkaar op deze manier beter te leren kennen.
Daarnaast werd de kennis met 15 vragen over de Voedselbank Gorinchem en de stad Gorinchem via een Pubquiz op de proef gesteld, want wat is toch de leeftijd van de oudste en jongste vrijwilliger? En bestaat de Gemeente Gorinchem uit meer water of uit meer land?
De avond werd afgesloten met een winnaar van de pubquiz en iedereen ging naar huis met heerlijke chocolaatjes en een fijne terugblik op de avond!

Bedankt Erika Bot voor het smakelijke eten en de goede zorgen. Ook willen we De Aanlegsteiger bedanken voor het meedenken en meehelpen in het organiseren en dat jullie de ruimte kosteloos ter beschikking hebben gesteld voor de Voedselbank.

We kijken terug op een mooie en vooral gezellige avond. Wat heeft de Voedselbank Gorinchem toch een fantastisch team aan vrijwilligers.