Hulp nodig?

Kom ik in aanmerking? 
Honger in Gorinchem komt vaker voor dan je denkt. Het kan iedereen overkomen dat er zoveel financiële zorgen zijn, dat het op tafel zetten van een voedzame en gezonde maaltijd even niet haalbaar is. Dan is er de Voedselbank Gorinchem om te helpen. Aan eten, drinken en de nodige basisbehoeften, maar ook aan een sociaal contact en een luisterend oor. Waar mogelijk verwijzen wij je graag door naar andere hulpverlenende instanties.

Zo berekenen we of jij in aanmerking komt voor een voedselpakket
Of je in aanmerking komt voor hulp van de Voedselbank, hangt af van hoeveel je maandelijks overhoudt voor eten en drinken. Eenvoudig gezegd werkt het zo: we tellen alle inkomsten op. En trekken daar vaste lasten vanaf. Denk daarbij aan huur, water en licht. Er blijft dan een bedrag over voor boodschappen en kleding. Is dit bedrag lager dan ons ‘normbedrag’? Dán helpen we je graag.

Lees hier de actuele normbedragen.

De rekenhulp geeft een indicatie of je in aanmerking kunt komen voor een voedselpakket. Het is dus geen garantie en je kunt aan deze berekening ook geen rechten ontlenen.

Om zeker te weten of je voor voedselhulp in aanmerking komt, adviseren wij je om contact met ons op te nemen via intake@voedselbankgorinchem.nl of 06 49 67 77 79.

Ik zoek hulp

Zoek je hulp voor jezelf of ben je hulpverlener en zoek je hulp voor iemand anders? Ga dan naar het aanmeld­formulier en vul deze in.

 

Hoe werkt de voedselbank?

Aanmelden

Zoek je hulp voor jezelf of ben je hulpverlener en zoek je hulp voor iemand anders? Vul dan het aanmeld­formulier in.

Let op: het is belangrijk dat je de gegevens volledig, eerlijk en correct invult!