Voedselbank Gorinchem helpt meer mensen die het financieel moeilijk hebben

Goed nieuws! Voedselbanken Nederland verruimt de criteria voor hulp. Hierdoor kan de Voedselbank Gorinchem meer mensen helpen aan voedsel en verzorgingsproducten.
De criteria voor het zogenaamde ‘leefgeld’ zijn aangepast. Dit betekent dat we nu rekening houden met meer kosten die mensen maken, zoals verzekeringen, eigen risico zorg, internet en telefonie, vervoerskosten, en persoonlijke verzorging. Ook kleine reparaties in huis worden meegenomen. Hiermee worden de nieuwste richtlijnen van het NIBUD gevolgd.

Met de nieuwe regels kunnen nog meer mensen geholpen worden. Wekelijks geven we gratis voedsel weg ter waarde van 50 tot 60 euro. Hiermee kunnen drie tot vier maaltijden bereid worden, wat al snel 200 euro per maand bespaart. Bij Voedselbank Gorinchem worden geen pakketten uitgedeeld, maar klanten kunnen zelf producten kiezen in de winkel. En er zijn geen wachtlijsten. Binnen een week
kunnen nieuwe klanten een voedselpakket krijgen!

Arie de Bruin, voorzitter van Voedselbank Gorinchem, zegt: “Gorinchemmers die niet voldoende geld hebben om eten te kopen, kunnen zich bij ons melden. Ik ben elke keer verbaasd over hoe duur boodschappen zijn geworden. Voor mensen met weinig geld is het écht moeilijker om rond te komen.”
Arie doet dan ook nadrukkelijk een omroep aan iedereen die in aanmerking van de Voedselbank kan komen om contact op te nemen: “Schaamte is overbodig, soms heb je even hulp nodig. En wij helpen heel graag!”.
Naast de wekelijkse voedingsmiddelen, krijgen klanten van Voedselbank Gorinchem ook basis aan verzorgingsproducten en menstruatieproducten.

Wil je je aanmelden? Neem contact op via intake@voedselbankgorinchem.nl of 06 49 67 77 79.