Ons woord van 2022 is dankbaarheid

13 december 2022 | 

Dankzij de steun van zoveel Gorinchemmers werd een spannend jaar toch vooral ook een heel mooi jaar. Een jaar waarin onze creativiteit en flexibiliteit af en toe flink op de proef werden gesteld, waarin onze penningmeester er nóg een paar grijze haren bijkreeg en de schappen in onze winkel regelmatig net te leeg waren. Een jaar waarin ons klantenbestand groeide van 120 naar 190, waarmee we momenteel 430 personen van voedsel voorzien en daarnaast nog in samenspraak met de Gemeente Gorinchem tijdelijk zo’n 100 Oekraïnse vluchtelingen hielpen.

2022 Werd een jaar waarin wij veel gaven, maar ook veel mochten ontvangen. Hulp van supermarkten, bedrijven, scholen, kerken en serviceclubs. Spontane donaties van particulieren, nieuwe maandelijkse donateurs, heerlijk warme vesten voor onze vrijwilligers, vriendenclubs die acties bedachten en collega’s die samen voedsel verzamelden in ons Voedselbankje.

Ook zochten we nog meer naar de verbinding in het Gorinchems sociaal domein, om onze klanten naast voedsel nog meer aan een luisterend oor en aanvullende hulp te helpen. Zo worden onze klanten momenteel geadviseerd door een energiecoach.

Wij sluiten het jaar dus in dankbaarheid af. We kijken uit naar mooie feestdagen om daarna met nieuwe energie 2023 in te gaan. Voorspellingen over het nieuwe jaar durven wij in deze roerige tijden niet te doen. Maar dankzij onze 83 vrijwilligers en uw steun kijken we het met vertrouwen tegemoet.

Wij wensen je heel fijne feestdagen!

Bestuur Voedselbank Gorinchem