De Visdag 2023 was fantastisch!

Zaterdag 19 augustus was het feest voor een grote groep kinderen van de Voedselbank.
De eerste groep melden zich om 8.15 uur… Nou ja, iets over 8 uur was de groep al compleet. Ze hadden er duidelijk zin in!
De bus bracht ons naar de forellenvijver in Meerkerk. Hier werden we op gewacht door het team van vrijwilligers van Stichting PeuterFonds met wat te drinken en iets lekkers werden alle kinderen welkom gegeten.
Waar de drukte van de groep enthousiaste kinderen op een gezellige manier volop aanwezig was, met zoveel rust namen zij even later plaats bij de visvijver. Er was voor ieder kind 1 op 1 begeleiding, zo kon iedereen de volledige aandacht krijgen om zo alles rondom het vissen te leren.
Tussendoor was er drinken en een zakje (vers gemaakte) popcorn. Maar ook de interesse om te kijken naar elkaars gevangen vissen. Want ja, wie vangt de meeste?
De middaggroep sloot zich rond de lunch aan, er werd gezellig samen gegeten en na een heerlijk ijsje verzorgd door IJsboerderij Den Boer vertrok de ochtendgroep met de bus weer richting de Voedselbank Gorinchem.
De middag vloog voorbij en ook hier werd de ene vis na de andere gevangen. De kinderen hadden het gezellig samen. De meeste kinderen kende elkaar niet, maar hadden met elkaar de grootste lol.
Voor alle kinderen was er een medaille, diploma, vishengel en een goed gevulde tas met vis benodigdheden voor wanneer ze zelf gaan vissen. En voor ieder kind twee gerookte forellen om mee te nemen naar huis!
We willen Stichting Peuterfonds ongelooflijk bedanken voor alle voorbereidingen die er vooraf zijn gemaakt om deze dag te kunnen realiseren. En een hartelijk bedankt aan alle vrijwilligers van het Peuterfonds op de visdag zelf. De aandacht die er voor de kinderen was, het geduld en de positieve energie zorgde voor een geslaagde dag.
Op naar volgend jaar!