Actie DE waardepunten ook dit jaar weer groot succes

21 januari 2022 |

De actie van de Douwe Egberts-waardepunten was ook dit jaar weer een heel groot succes! De verzamelboxen stonden verspreid bij diverse locaties door heel Gorinchem, men kon gedurende de maand december de DE-waardepunten in deze boxen deponeren. Eind 2021 zijn de verzamelboxen geleegd en kon er begonnen worden aan het urenlange tel en sorteerwerk.

Het eindresultaat van deze actie is dit jaar verbluffend, de opbrengst blijkt namelijk bijna te zijn verdubbeld ten  opzichte van vorig jaar. De Voedselbank Gorinchem telde namelijk maar liefst 252.000 waardepunten! Dat er veel mensen mee hebben geholpen met deze actie was voor de Voedselbank Gorinchem al duidelijk, maar ook dit aantal kwam toch als een blije verrassing binnen bij het bestuur en de vrijwilligers.

Bij de wekelijkse uitgifte van de pakketten op de donderdagmiddag wordt er alleen koffie uitgegeven als deze zijn opgehaald bij een supermarktactie of wordt gedoneerd. Door deze actie kunnen klanten, die dit willen de komende maanden regelmatig een pak koffie meekrijgen.

Wij willen nogmaals de locaties waar de verzamelboxen hebben gestaan hartelijk bedanken en speciaal willen wij alle Douwe Egberts drinkende inwoners van Gorinchem bedanken. Door jullie maken wij de komende maanden de klanten van de Voedselbank Gorinchem blij met lekkere koffie.

En we sluiten dit bericht af met een oproep, begin alvast met sparen! U kunt de waardepunten heel het jaar voor ons inzamelen, de actie komt ook eind 2022 weer terug. U kunt ze heel het jaar al inleveren bij De Bibliotheek AanZet in de stad en bij de Voedselbank Gorinchem.