“Het kan iedereen overkomen dat er zoveel financiële zorgen zijn, dat het op tafel zetten van een voedzame, gezonde maaltijd even niet haalbaar is. Het is mooi dat er een Voedselbank is die je dan helpt. Aan voeding, maar ook een sociaal contact, een luisterend oor.” antwoordt Joost Duvekot als we hem vragen waarom MSQ de Voedselbank sinds vorig jaar financieel sponsort.

Joost is directeur bij MSQ Groep, een Gorinchems bedrijf dat investeert in bedrijven die werken op, voor of aan het dak. Deze bedrijven opereren zelfstandig, terwijl MSQ op de achtergrond faciliteert op het gebied van recruitment, gezamenlijke inkoop, financiering, ICT en backoffice-activiteiten.
Velen zullen het bedrijf op de hoek aan de Newtonweg kennen van het groene logo met de  dakdekker van dochterbedrijf Consolidated dat jaren op het dak stond.

“MSQ is een écht familiebedrijf, waar ‘’zorgen voor elkaar’’ een belangrijk onderdeel is van de normen en waarden. Hij weet vanuit zijn organisatie dat armoede dichterbij is dan je denkt. MSQ is door haar omvang gewoon een dwarsdoorsnede van de maatschappij. Sociale problemen, schulden, we komen het allemaal tegen. Juist daarom past ondersteuning van de Voedselbank zo goed”, vertelt Joost verder.
En voor een bedrijf dat een bos van maar liefst 30.000 bomen heeft aangepland om zo haar CO2 uitstoot te compenseren, is het tegengaan van voedselverspilling door de Voedselbank een goede bijkomstigheid. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel.

Joost spreekt met veel bewondering over de inzet van de vele vrijwilligers die mensen écht een positief zetje in hun leven geven op een moment dat zij het hard nodig hebben. Het is dan ook geen toeval dat een van de MSQ groepsbedrijven Kedge de vrijwilligers onlangs verraste met warme fleecevesten voor de komende koudere wintermaanden. De deuren van de voedselbank staan vaak ook letterlijk open, hierdoor is de winkel bijna niet te verwarmen. Zeker niet met de huidige energieprijzen.
Dit brengt Joost op een lang gekoesterde wens: hij zou graag naast de financiële bijdragen ook tijd en inzet willen doneren. Samen met collega’s concreet wat doen voor de Voedselbank. Een bedrag doneren is één, maar eigen tijd en betrokkenheid van collega’s is even veel waard. Daar gaan wij uiteraard graag over nadenken!

En wij hopen dat collega ondernemers willen nadenken over de oproep die Joost tot slot wil doen aan iedereen die dit leest. “Gorinchemse ondernemers, draag je steentje bij! Doneer of overleg op welke manier jij kunt bijdragen aan de Voedselbank. Je hulp is nu, door de opeenvolging van crises, helaas harder nodig dan ooit. Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het bijdragen ook echt iets toe voegt aan je ondernemerschap!”

—————————————————————————————————————————————————–

Doe je voor 31 oktober een donatie via de online collectebus, dan wordt jouw bedrag verdubbeld door het Armoedefonds!
Wil je meer weten over wat jouw organisatie voor de Voedselbank kan doen, neem dan contact op via peter@voedselbankgorinchem.nl