Zomeractie Dress for Success en Voedselbank Gorinchem groot succes!

Op 30 juli en 4 augustus hebben Dress for Success en de Voedselbank  in Gorinchem een Zomeractie georganiseerd voor de klanten van de Voedselbank.

Dress for Success helpt mensen met een smalle beurs aan mooie, passende kleding voor een sollicitatiegesprek, vrijwilligerswerk of een opleiding. Hierdoor voelen mensen zich  meer zelfverzekerd en dat stralen ze ook uit, waardoor de kans op succes aanmerkelijk groter wordt. Dress for Success en Voedselbank werken met een aantal partners, waaronder Avres en Gemeente.

 

Dress for Success krijgt veel mooie kleding aangeboden van zowel particulieren als winkelketens. Daaruit wordt een strenge selectie gemaakt zodat alleen (zo goed als) nieuwe en eigentijdse kleding overblijft voor de winkel. Er blijft altijd nog veel mooie kleding over die echter minder geschikt is om in te solliciteren.

 

Sinds 9 maanden zijn Dress for Success en de Voedselbank buren van elkaar. Zo is het contact en het idee ontstaan om deze zomer iets extra’s te doen voor de klanten van de Voedselbank. Vandaar deze gezamenlijke Zomeractie.

 

Bijna 100 van de 115 klanten van de Voedselbank, vrouwen en mannen, hebben verdeeld over 2 middagen in de winkel 3 mooie kledingstukken naar keuze uitgezocht. Daarnaast waren er extraatjes als sjaals, sieraden, schoenen, stropdassen en riemen.

 

De klanten reageerden zeer dankbaar en enthousiast op het aanbod en de manier waarop ze zijn geholpen. Voor beide organisaties is met deze actie een basis gelegd voor verdere toekomstige samenwerking. 

 

Informatie over Dress for Success

https://www.dressforsuccess.nl/waar-vind-je-ons/gorinchem/

www.facebook.com/dfsgorinchem

 

Informatie over de Voedselbank

www.voedselbankgorinchem.nl  

www.facebook.com/Voedselbank-Gorinchem