Voedselbank blij met alle donaties

De afgelopen weken is de Gorkumse voedselbank positief verast door inzamelingsacties van vele lokale basisscholen en enkele middelbare scholen. Er werden in totaal meer dan 100 kleine en grote tassen en kratten met boodschappen gebracht of opgehaald. Kortom een fantastische score waarmee wij onze schappen weer kunnen vullen en de 126 gezinnen de komende feestdagen weer een gevarieerd en gezond voedselpakket kunnen aanbieden.

 

Door het bedrijf Syntess Software in Gorinchem is er voor een bedrag van € 5.000,= aan waardebonnen van de Action gedoneerd waar de klanten en gezinsleden van de Voedselbank – na de lockdown- een nuttige besteding aan kunnen geven.

 

De Rotary heeft gisteren aan alle klanten van de voedselbank een kerstpakket overhandigd. Spontaan werden er ook nog kerstbomen en door Sterk Tuincentrum kerstattributen aangeleverd en uitgegeven aan de klanten. Na het uitbreken van de corona crisis in maart en vooral de laatste 6 weken zijn er spontane donaties van kleine tot grote bedragen van particulieren, bedrijven en instellingen binnen gekomen waardoor wij door het uitvallen van de winkelacties de nodige houdbare producten en vooral gezonde producten uit de schijf van 5 konden en kunnen kopen en rond de feestdagen iets extra’s kunnen doen.

 

Het spontaan komen brengen van kerspakketten door privé personen was en is een welkome aanvulling. Een aantal bedrijven hebben inmiddels ook contact opgenomen om de overgebleven kerstpakketten te doneren aan de Voedselbank.Persoonlijk kunnen wij helaas niet iedereen benaderen maar willen wij u namens onze klanten alle initiatiefnemers voor inzamelingsacties en donaties hartelijk bedanken voor hun steun in het afgelopen jaar.

 

Winkeliers, Scholen, Instellingen, bedrijven die meer willen weten over de Voedselbank of mogelijk producten willen doneren kunnen contact opnemen via ons email adres info@voedselbankgorinchem.nl.