Schaamte over hulp Voedselbank in Coronatijd niet nodig

Veel mensen weten de weg naar de voedselbank (nog) niet te vinden of durven deze stap niet te nemen. Schaamte en trots blijken de voornaamste redenen om niet naar de voedselbank te gaan. Ook geeft bijna 40% van de huidige klanten aan één of meerdere personen te kennen die wellicht klant van de voedselbank zouden kunnen worden.

 

Als je ziek bent ga je naar het ziekenhuis, als je honger hebt naar de voedselbank. Dat is wat we met elkaar willen bereiken.

 

Er kan zomaar iets gebeuren in deze onzekere coronatijd waardoor mensen in de problemen komen. Denk aan ontslag, tijdelijk geen werk, een scheiding, overlijden van een partner of door een ingrijpende ziekte etc. Het is dan niet nodig om zonder voedsel te zitten. Daarom is de voedselbank er, zodat u er niet alleen voor hoeft te staan.

 

Informatie over de toelatingscriteria wanneer u in aanmerking komt voor een voedselpakket kunt u vinden op https://www.voedselbankennederland.nl/ik-zoekhulp/kom-ik-in-aanmerking-voor-een-voedselpakket/ of via de link op onze website www.voedselbankgorinchem.nl 

 

Als u denkt dat u in aanmerking komt om gebruik te maken van de voedselbank willen we u van harte uitnodigen voor onze inloopavond op woensdag 2 september van 18.30 tot 20.00 uur op de Schelluinsevliet nr.11. U kunt dan kennis met ons maken, vragen stellen  en zien hoe het op de voedselbank in zijn werk gaat. Schroom niet om van deze gelegenheid gebruik te maken, u bent hartelijk welkom!

 

Tevens zijn er vertegenwoordigers van Poort 6 en Avres aanwezig om eventuele aanvullende vragen te beantwoorden.

 

Wilt u verdere informatie of zich al aanmelden voor een bezoek op de inloopavond of een vrijblijvend intake gesprek aanvragen neem dan contact op met Arie de Bruin 0654374058.

 

U kunt ook een WhatsApp of SMS berichtje sturen, of spreekt een voicemail bericht in, waarna wij contact met u opnemen.

 

De voedselbank in Gorinchem is iedere donderdagmiddag van 13.30-17.00 uur open voor klanten om hun boodschappen op te halen.