Radio 538-dj’s in actie voor de Voedselbank!

Radio 538 staat van 14 tot en met 18 december in het teken van ‘Missie 538 voor de voedselbank’.

 

Er worden vier teams samengesteld voor Missie 538: Team Ochtendshow met Frank Dane, Team Wietze, Chris en Klaas, Team Coen en Sander en Team Barend en Mart. Samen met de vrienden van de shows, artiesten, collega’s voor én achter de schermen en ambassadeurs van de voedselbank, gaan de 538-dj’s o.a. leuke, gekke, bizarre en grappige uitdagingen aan om zoveel mogelijk geld op te halen voor de voedselbank. Iedereen met een goed idee of initiatief om de actie te versterken kan zich aanmelden via www.538.nl/missie.

 

Luisteraars die willen weten of ze in aanmerking komen voor voedselhulp

Team 538 zal alle vragen van klanten doorsturen naar Voedselbanken Nederland.

Een eigen team zit klaar om het gesprek aan te gaan volgens onderstaand stramien:

 
  • De potentiële in armoede verkerende klant wordt verteld waar zijn/haar lokale voedselbank is en het mailadres en telefoonnummer van de desbetreffende voedselbank worden doorgegeven.
  • De klant wordt verteld dat hij redelijkerwijs een noodpakket krijgt voor de komende 1 (of 2) weken (zonder intake)!
  • De klant wordt verteld dat hij/zij zelf contact kan opnemen met de voedselbank in de buurt en met hen kan afspreken hoe hij/zij aan een voedselpakket komt;

 

De gegevens van de klant worden, na toestemming van de klant, genoteerd en op een lijst geplaatst waarna een uitnodiging voor het ophalen van het voedselpakket zal volgen. In dat eerste gesprek vragen wij de klant om het landelijke servicecentrum te bellen als ze niet binnen 1 week geholpen zijn. Het frontofficeteam zal dan naam en telefoonnummer noteren. Het team Klanten &Vrijwilligers van Voedselbanken Nederland gaat vervolgens zowel deze klant als de voedselbank benaderen om tot een oplossing te komen.

 

Voedselbank Gorinchem zal potentiel aangemelde klanten op 23 december en 7 januari een pakket mee geven en in de laatste twee weken van januari uitnodigen voor een officiële intake. We zullen vanzelfsprekend rekening houden met privacy van de klanten.

 

Voedselbank Gorinchem deze actieweek bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur op telefoonnummer : 06-49677779 of email: intake@voedselbankgorinchem.nl