Inspectie Voedselbank

Om trots op te zijn!

Voor de derde keer op rij heeft de Voedselbank Gorinchem de maximale score gekregen, de volledige 100 punten! Tijdens de jaarlijkse keuring die plaats vond op 21 april 2021 aan de Schelluinsevliet 11, ontstond het resultaat dat we aan alle streng opgestelde eisen blijven voldoen, een hele mooie prestatie.

Klanten van de Voedselbank Gorinchem moeten erop kunnen vertrouwen dat zij 'voedsel veilige producten' ontvangen. Net als alle andere levensmiddelenbedrijf en moeten de Voedselbanken in Nederland zich houden aan wetgeving. De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) heeft speciaal voor de 171 Voedselbanken in Nederland een document opgesteld, om veilig met voedsel te kunnen en mogen werken. In dit handboek staat beschreven wat een Voedselbank moet doen om aantoonbaar te laten zien dat er 'voedsel veilig' wordt gewerkt. Jaarlijks krijgen de Voedselbanken een inspectie van een onafhankelijk inspectie bureau. Voedselbank Gorinchem was dit jaar op 21 april weer aan de beurt voor een grondige inspectie, uitgevoerd in opdracht van het NVWA door inspectie bureau Houwers Group.

Net als de afgelopen twee jaar heeft de Voedselbank Gorinchem op het moment van inspectie, de maximale score van 100% de Voedselbank Gorinchem mag het 'GROEN' certificaat wat staat voor, waarborging van voedselveiligheid weer met een jaar verlengen. Het certificaat is een officiële waardering voor de manier waarop een voedselbank de voedselveiligheid beheerst. Van Voedselbanken Nederland ontving Voedselbank Gorinchem direct de felicitaties voor dit mooie resultaat. Deze uitmuntende beoordeling is een absoluut groot compliment naar alle vrijwilligers toe, die zich tomeloos iedere week weer inzetten! De felicitaties gaan dan ook uit naar de hele Voedselbank Gorinchem.