Gorkumse Gemeenschap helpt Voedselbank

GORINCHEM Het coronavirus heeft ook voor de Voedselbank in Gorinchem ingrijpende consequenties. Voedselaanbod wordt minder en aanmeldingen van nieuwe klanten die in financiële problemen zijn gekomen, komen dagelijks binnen. ,,Het is dan ook hartverwarmend dat we vanuit de Gorkumse gemeenschap veel positieve reacties ontvangen. Zo hebben zich de afgelopen weken veel vrijwilligers aangemeld om o.a. de "kwetsbare" oudere vrijwilligers van de Voedselbank te komen vervangen waar wekelijks veelvuldig gebruik van wordt gemaakt", vertelt Hans de Kuiper van Voedselbank Gorinchem.

 

Op initiatief van Jim de Jong hebben 10 Gorkumse dj's zaterdag via een livestream van 10 uur een fundraising actie gehouden voor de Voedselbank waarop veelvuldig is gereageerd en € 4.412,= is gedoneerd. Tijdens deze actie kwam er een vertegenwoordigster van de Rabobank Ledenraad een cheque van € 500,= overhandigen. Verder zijn er via de website en op de rekening van de Voedselbank donaties ontvangen.


Er zijn ook individuele en kerkelijke initiatieven ontstaan om producten in te zamelen voor de Voedselbank. ,,Wij kunnen niet iedereen persoonlijk bedanken maar via deze weg toch kenbaar maken hoe blij de Voedselbank is met de tot nu toe geboden hulp. De komende weken kunnen wij onze klanten mede dank zij deze hulp weer een voedselpakket garanderen maar we zijn er nog niet. Als, zoals wordt verwacht, deze situatie nog enkele maanden kan duren, zal er meer steun nodig zijn."

 

Voor vragen en of melden van initiatieven: Hans de Kuiper, 0653446038