Woensdag 15 maart 2022:

Bedankt Plus Elbert van den Doel voor deze mooie opgezette actie!

Vorige week donderdag hebben alle 142 gezinnen van de Voedselbank Gorinchem tijdens de uitgifte een Plus-Boodschappenpakket mogen ontvangen. Dit kwam voor onze klanten als een grote verrassing. Naast de standaard wekelijkse boodschappen ontvingen onze klanten op die een groot en goed gevuld Plus pakket mee. Wat waren er weer veel dankbare reacties hierop na het ontvangen van een pakket!

Spaarkaarten voor deze Plus-Boodschappenpakketten zijn door klanten van de Plus tijdens het winkelen gedoneerd aan de Voedselbank Gorinchem, ook de Stichting Kindercentra Gorinchem (SKG) zorgde voor 22 extra kaarten, daarnaast heeft de Plus Elbert van de Doel zelf de kaarten aangevuld zodat alle klanten een pakket konden ontvangen.

Hierbij bedanken wij alle enthousiasten klanten van Plus, Stichting Kindercentra Gorinchem en de Supermarkt voor deze actie. Mooi om te zien hoeveel mensen, de klanten van de Voedselbank Gorinchem kunnen en willen helpen.

 

Zaterdag 26-02-2022:

Op de Voedselbank Gorinchem heeft de ‘afdeling intake’ een opnieuw ingericht kantoor gekregen.
Dankzij Pellikaan Onroerend Goed Beheer B.V. mocht de Voedselbank Gorinchem nieuwe kantoor spullen ontvangen. Zo kregen wij van hen, 5 bureau’s, 8 vergaderstoelen en 2 bureaustoelen.
Momenteel worden ook onze andere kantoorruimtes aangepakt op de Voedselbank. Hier zullen wij volgende week wat meer over delen. Wat fijn om onze ruimte’s een make-over te kunnen geven, hierdoor kan er nog fijner gewerkt worden.
Bedankt voor deze mooie kantoormeubelen, de Voedselbank Gorinchem is er erg blij mee en alles wordt al volledig in gebruik genomen.
Naast het tegengaan van voedselverspilling staat duurzaamheid ook hoog in het vaandel, daarom zorgt de Voedselbank Gorinchem dat er niks verloren gaat.
Want de meubels die er eerst stonden? Die zijn naar de Kringloopwinkel gebracht. Hopelijk wordt daar er weer iemand anders blij mee gemaakt.

Vrijdag 21-01-2022:

De actie van de Douwe Egberts-waardpunten voor de Voedselbank Gorinchem zijn ook dit jaar een heel groot succes!

De verzamelboxen stonden verspreid bij diverse locaties door heel Gorinchem, men kon gedurende de maand december de DE-waardepunten in deze boxen deponeren. Eind 2021 zijn de verzamelboxen geleegd en kon er begonnen worden aan het urenlange tel en sorteerwerk.
Het eindresultaat van deze actie is dit jaar verbluffend, de opbrengst blijkt namelijk bijna te zijn verdubbeld met opzichte van het jaar daarvoor. De Voedselbank Gorinchem telde namelijk maar liefst 252.000 D.E.-waardepunten, dat zijn echt enorm veel punten!
Dat er veel mensen mee hebben geholpen met deze actie was voor de Voedselbank Gorinchem al duidelijk maar ook dit aantal kwam toch als een blije verrassing binnen bij het bestuur en de vrijwilligers.
Bij de wekelijkse uitgifte van de pakketten op de donderdagmiddag wordt er alleen koffie uitgegeven als deze zijn opgehaald bij een supermarktactie of wordt gedoneerd. Door deze actie kunnen de klanten, die dit willen de komende maanden regelmatig een pak koffie meekrijgen.
De D.E.-waardepunten zijn inmiddels ingeleverd en wij over een aantal weken zeker 1000 pakken Douwe Egberts koffie kunnen ophalen. Douwe Egberts zorgt er namelijk voor dat met de opbrengst van deze D.E.-waardepunten worden omgezet in koffie.
De Voedselbank Gorinchem wil nogmaals de locaties waar de verzamelboxen hebben gestaan hartelijk bedanken en speciaal willen wij alle Douwe Egberts drinkende inwoners van Gorinchem en mensen van buiten daar buiten die de punten hebben verzameld bedanken, door jullie maken wij de aankomende maanden de klanten van de Voedselbank Gorinchem blij met lekkere koffie.
En we sluiten dit bericht af met een oproep, begin alvast met sparen! U kunt de waardepunten heel het jaar door voor ons inzamelen, de actie komt ook eind 2022 weer terug. U kunt ze heel het jaar al inleveren bij De Bibliotheek AanZet in de stad en bij de Voedselbank Gorinchem, ons adres is Schelluinsevliet 11.

Donderdag 6-1-2022:

De Voedselbank Gorinchem heeft het jaar met veel dankbaarheid afgesloten, wat hebben wij de laatste weken van 2021 mooie donaties mogen ontvangen.
Zo kwam COVEBO uit Tilburg op 30 december de Voedselbank Gorinchem bezoeken om 70 Kerstpakketten te doneren. Dit Uitzendbureau gevestigd op bedrijventerrein Katsbogten, langs de A58 kwam speciaal naar Gorinchem toe, om ons deze mooie en goed gevulde pakketten te schenken.
Onze vrijwilligers maken een mooie selectie van de inhoud van deze pakketten, zodat iedere klant van de Voedselbank Gorinchem gelijkwaardige artikelen ontvangt om mee naar huis te nemen. Dankzij deze gekregen pakketten kunnen we onze klanten van de Voedselbank Gorinchem wat extra’s meegeven.
Bedankt COVEBO voor jullie bezoek aan de Voedselbank Gorinchem. Met jullie mooie donatie maken wij heel veel klanten blij. Tijdens de uitgiftes van afgelopen donderdag is er al een deel uitgegeven, we kregen hierop al enthousiaste en dankbare reacties.

Vrijdag 31-12-2021:

Afgelopen donderdag werden de vrouwelijke klanten van de Voedselbank verrast door de Soroptimistclub Merwekring.
Zij kwamen een prachtige donatie van €1500,- brengen. Deze cheque werd overhandigd aan Arie de Bruin (Voorzitter Voedselbank Gorinchem).
Van dit mooie bedrag zijn er waardebonnen van De Douglas gekocht, zodat de vrouwelijke klanten van de Voedselbank Gorinchem, in de vorm van een luxer verzorgingsproduct iets voor zichzelf kunnen kopen.
Ondanks de moeilijke tijden, doet zo mooie traktatie aan jezelf vaak heel goed, de reacties van onze klanten waren dan ook heel positief.
Soroptimistclub Merwekring, bedankt voor deze mooie donatie, de klanten van de Voedselbank Gorinchem zijn hier heel dankbaar voor!